İçerik Pazarlaması Nedir?

Hedeflenen kitleyi etkilemek, etkileşim kurmak ve kar edilebilir müşteri aksiyonu elde etmek adına geçerli, değeri olan, ve sürekli içerik üretimi ve dağıtımına odaklanan pazarlama yaklaşımına verilen addır.

İçerik Pazarlamasının amacı; etkili ve sürekli içerik paylaşımı ve derlemesi aracılığıyla müşterileri etkilemek ve bahsi geçen müşterilerle sürdürülebilir bağlar kurmaktır. İçerik pazarlamada müşteri davranışını değiştirme ve geliştirme düşüncesi temel alınmaktadır.

Kısacası; içerik pazarlama, satış yapmaksızın müşteriler ve potansiyel müşterilerle iletişim kurma sanatıdır.

İçerik Pazarlamasında ürün ve servislerinizi müşterinin gözüne sokmak yerine, müşterileri konu hakkında daha bilinçli yapacak bilgiler paylaşmak esastır.

Bahsi geçen içerik stratejisinin özü ise; işletmeler olarak alıcılara tutarlı, sürekli ve değeri olan bilgiler sunmaya devam ettiğimiz takdirde, onların da bizi iş ve sadakatleriyle ödüllendirecekleri düşüncesidir. Ve bu düşünce çoğu zaman doğrulanmakta, alıcılar süreç sonunda sizi ve istikrarlı iletişiminizi ödüllendirmektedirler.

P&G, Microsoft, Cisco Systems, John Deere gibi dünyanın en güçlü pazarlama şirketlerinin İçerik Pazarlamasına büyük önem vermesi bir tesadüf değildir. Büyük firmaların yanında, küçük işletmeler ve tek kişinin yönettiği dükkanlar dahi İçerik Pazarlaması yapmaktadır.

Content

İçerik Pazarlaması

Pazarlamanın Bugünü ve Geleceği!

İçerik Pazarlaması tanımını bir kez daha okuyun, fakat bu sefer “geçerli” ve “değeri olan” kelimelerini tanımdan çıkarın. İşte bu iki kelimeyi çıkarttığımızda ortaya çıkan tanım, içerik pazarlama ve sadece size bir şeyler satmaya çalışan geleneksek tanıtım arasındaki farktır.

Geleneksel tanıtım yöntemini kullanan işletmeler sürekli olarak bizleri bilgi bombardımanına tutarlar ve çoğunlukla bu bilgi yığınlarının hiçbiri ne alakalı ne de değeri olan bilgileri içerir (Bu bilgi yığınlarına kısaca spam demek de mümkündür.). Her gün her bir bireyin binlerce pazarlama mesajına empoze edildiği günümüz dünyasında İçerik Pazarlamasını bu kadar önemli kılan da bu geçerlilik ve değer niteliğidir. İyi bir içerik pazarlama stratejisi insanın durup okumasını, düşünüp farklı davranış geliştirmesini sağlar.

Seth Godin gibi birçok düşünce lideri ve pazarlama uzmanının ortak düşüncesi, İçerik Pazarlamasının pazarlamanın geleceği değil; şu an olduğu, anın kendisi olduğu yönündedir.

Her ne kadar İçerik Pazarlaması yeni bir iletişim türü sanılsa da aslında bu pazarlama yaklaşımının kökleri çok eskilere dayanmakta, markalar yüzyıllardır kendi hikayelerini anlatmaktadır.

İçerik Pazarlamasının
tarihçesine kısa bir bakış atacak olursak:

John Deere, The Furrow adında bir tüketici dergisi çıkardı. The Furrow şu anda 40 ülkede ve 12 dilde yayınlanmakta ve 1.5 milyon civarında sirkülasyon göstermektedir.

1895

Michelin, “The Michelin Guides” adında bir rehber çıkardı. Kırmızı kapağıyla ikonlaşmış bu rehber 400 sayfalık bir rehber olup sürücülere daha iyi sürüş sağlamak ve yol üstünde düzgün konaklama yerleri bulmak konusunda yardımcı olmaktaydı.

1900

Jell-O bedava bir yemek kitabı çıkarıp bu kitabın dağıtımı nı yaptı. Kitap firmanın 1906’da 1 milyon doların üstünde satış yapmasına katkı sağladı.

1904

P&G, radyo pembe dizilerini başlattı. Bu radyo serileri Dux ve Oxydol markalarının reklamının yapılması için özel olarak üretilmişti. Pembe dizilerin İngilizce adının “soap opera” yani “sabun operası/dramı” olarak belirlenmesi bir tesadüf değildi.

1930'lar

Dergilerde devrimsel değişiklikler oldu. Vogue gibi, günümüzde dahi öncü olan dergiler piyasaya çıktı.

1950'ler

TV İnsanların hayatlarına girdi.

Renkli TV’ler geldi..

1970'ler

Hasbro, Marvel ile anlaştı ve iki güçlü marka birlikte GIA Joe çizgi romanını çıkardılar. GIA Joe’nun çıkışıyla oyuncak sektöründe devrim yaşandı.

1982

İngiltere, müşteriye yönelik dergi sektöründeki yükselişi fark etti.

1985

JLEGO şu anki adı LEGO Club olan Brick Kicks dergisini yayınlamaya başladı.

1987

Tim Berners-Lee tarafından “www” yaratıldı. Internet hosting servisi GeoCities kuruldu.

1990

Windows için AOL piyasaya sürüldü.

1992

İlk web konferansı yapıldı. Robert Cailliau, Founder of International World Wide Web Conference kurucusu.

1996

AOL Messenger hizmet vermeye başladı.

1997

“İçerik Pazarlaması” kelimesi ilk defa kullanılmaya başlandı. Ismarlama içerik için yaklaşık 20 milyar dolar harcandı.

2001

My space kuruldu.

2003

Facebook kuruldu.

2004

Microsoft ilk büyük kurumsal blog olan Channel 9’u açtı.

YouTube açıldı.

2005

Twitter kuruldu.

2006

Facebook herkese açıldı.

YouTube Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alındı.

Blendtec ilk video serisi olan “Will it blend?”i yayınlamaya başladı.

2007

İngiltere’de en popüler 10 dergiden 7’si tüketici dergileri oldu.

P&G içerik sitesi olan BeingGirl.com’u açtı. Bu sitenin geleneksel reklamdan 4 kat daha etkili olduğu görüldü.

2008

Joe Pulizzi ve Newt Barrett imzalı İçerik Pazarlaması el kitabı; “Get Content Get Customer” piyasaya çıktı.

Ortalama bir şirketin içerik üretim ve dağıtımına yılda 1.8 milyon dolar harcadığı tespit edildi. iPad piyasaya sürüldü.

2009

Content Marketing Institute açıldı.

2010

Şirketlerin pazarlama bütçelerinin %25’ini İçerik Pazarlamasına ayırdığı belirlendi.

Dünya üzerindeki tüm markaların %88’inin İçerik Pazarlamasından yararlandığı tespit edildi.

İngiltere’de İçerik Pazarlamasına bir yıl içinde 1 milyar Sterlin harcandığı görüldü.

Facebook’un kullanıcı sayısı 600 milyona çıktı.

Content Marketing Institute dünya çapında dağıtımı yapılan ve hem dijital hem de kağıt baskısı yapılan ilk İçerik Pazarlaması dergisini, CCO’yu çıkardı.

İçerik stratejisi konferansı CONFAB ilk defa yapıldı.

2011

Google+ hizmete sunuldu.

Worpress tabanlı blog sayısı 50 milyonu buldu.

İçerik Bulutu kuruldu.

2014

Geleneksel Tanıtım vs. İçerik Pazarlaması

İçerik Pazarlaması tanımından “geçerli” ve “değeri olan” kelimelerini çıkardığımızda, ortaya geleneksel tanıtımı anlatan tanımın çıktığını söylemiştik. Peki, iki iletişim7 türünün spesifik farkları, işletmelere sağlayacağı zarar ya da faydaları nelerdir? Bu sorulara cevap bulmak için iki iletişim türüne de yakından bakmak gerekiyor.

Geleneksel Tanıtım

“Geleneksel tanıtım” dediğimizde anlamız gereken; TV, radyo, dergi reklamları, posterler, billboardlar yoluyla bize verilen marka ve işletme mesajlarıdır. Geleneksel tanıtım araçları siz istemeseniz ya da talep etmeniz dahi size empoze edilen; ilgi alanınıza hiç uymasalar bile maruz kaldığınız mesajlardır. Size bir şey öğretmek yahut sizi bir konuda bilgilendirmek yerine, anlık bir satın alma motivasyonu yaratmaya çalışırlar. TV’de zap yaparken ya da araç içinde geçerken yolda gözümüze çarpan bu mesajlar sadece kısa bir süreliğine dikkatimizi çekmeyi amaçlarlar.

Geleneksel tanıtımın özellikleri

Müşterilerin dikkatini çeşitli yollarla dağıtır ve dikkati kendi üstüne çeker. İlgiyi sadece kısa bir süreliğine tutmayı amaçlar. Değeri olan bir şey sunmak yerine rahatsız eder. Özellikle kampanyalar başarılı olmadığı takdirde oldukça maliyetli olabilir.

İçerik Pazarlaması

Online gezinti deneyiminizi bölecek kadar dikkatinizi çeken ve sizi başka bir sayfaya tıklamaya iten son İçerik Pazarlaması örneğini düşünün. Bu içeriği okurken neler düşündünüz ve ardından nasıl bir aksiyon aldınız (Linke tıkladınız mı? Ürünü satın aldınız mı? Ya da sadece içeriği kapatıp gezintinize devam mı ettiniz?)? Çoğu zaman maruz kaldığımız İçerik Pazarlaması örnekleri kendi davranışlarımızın ve ilgi alanlarımızın bir sonucu olup bize alakalı ve değeri olan bilgiler vermeleriyle dikkat çekerler. Dikkati kendi rızamız dışında çeken ve hiçbir değer sağlamayan geleneksel tanıtım ile İçerik Pazarlaması arasındaki en büyük fark da zaten budur.

İçerik Pazarlamasının özellikleri

Müşterilere değer katar ve markaya duyulan sadakati arttırır. Blog ve videolar aracılığıyla müşterileri bilgilendirir. Bu bilgilendirme süreci sayesinde gelecek satın alımları da motive etmiş olur.

Yalnızca blogunuzda yazarak dahi potansiyel müşterilerinizin ve var olan müşterilerinizin dikkatini çekmeniz mümkündür. Multimedya formatları sayesinde farklı kesimlerin dikkatini çekmenizi ve farklı kesimlerle etkileşim sağlamanızı sağlar. İçeriklerinizin viral olup kendiliğinden dağılmasını mümkün kılar.

İçerik Pazarlaması stratejisi:
Gerekli mi yoksa olmasa da olur mu?

İçerik Pazarlaması alanında başarılı olmak isteyen tüm marka ve işletmelerin spesifik İçerik Pazarlaması stratejisi olmak zorundadır.

İçerik Pazarlaması stratejisinin ne olduğunu açıklamadan önce, İçerik Pazarlaması stratejisinin içerik stratejisiyle aynı şey olmadığını belirtmek gerekir. Robert Rose, “How Content Strategy and Marketing Are Seperate But Connected” paylaşımında iki kavramı şu şekilde ayırmıştır:

İçerik Pazarlaması stratejisi: İçerik pazarlamacıları tarafından çizilip geliştirilen, bir işletmenin anlatmak istediği daha geniş hikayedir. İçerik pazarlamacılar bu tip stratejiler aracılığıyla müşteri ile bağ kurarlar ve ürettikleri içerikleri kar edilebilir müşteri aksiyonu elde etmek için kullanırlar.

İçerik stratejisi: İçerik Pazarlaması stratejisinin aksine içerik stratejisi, “kullanılabilir ve faydalı içerik üretimi, duyurumu ve yönetimi” süreçlerine daha derin bir bakış sağlayan stratejilerdir. İçerik Kovboyu olarak bilinen Scott Abel’in de ifade ettiği gibi, içerik stratejisi içeriği bir iş değeri olarak yönetmenize yardımcı olur.

Strateji Geliştirmenin Faydaları

İçerik Pazarlaması stratejilerine sahip marka ve işletmeler;

  • İçerik Pazarlamasında daha etkilidirler.

  • Sektörel meydan okumalara karşı daha sağlam bir duruş gösterirler.

  • İçerik Pazarlaması taktikleri ve sosyal medya kanallarının kullanımında daha etkindirler.

İçerik Pazarlaması Stratejisi Neleri İçermelidir?

Bir İçerik Pazarlaması stratejisinin sahip olması gereken 5 bileşen bulunmaktadır:

  • İçerik Pazarlamasına yenilik getirecek “olurluk öneri”niz: İçerik üretme sebeplerinizi ve başarı vizyonuzu (riskleri de dahil ederek) aktardığınız bileşendir. Sebep ve başarı vizyonuzu paylaşmak, stratejinize yönetimsel destek gelmesini sağlayacak, hata yapmanıza izin verilmesine neden olacak; böylelikle işletmeniz için en iyi stratejiyi belirlemenize yardımcı olacaktır.

  • İçerik Pazarlaması iş planı: İçerik programınız için oluşturduğunuz hedefleri kapsayan bu bileşen; içeriğiniz aracılığıyla sunmayı amaçladığınız özel değeri ve detaylı iş modelinizi kapsar. İçerik Pazarlaması planınız; planınızı uygularken karşılaşabileceğiniz zorluk ve fırsatları da açıkça ortaya koymalıdır.

  • Müşterilerinizin karakteristik özellikleri ve içerik haritanız: İçeriğinizi üreteceğiniz özel kitleyi tanımladığınız, bahsi geçen kitlenin ihtiyaçlarını ve bu kitleyle kurulacak içerik bağı çemberinin neye benzeyeceğini belirlediğiniz yerdir.

  • Markanızın hikayesi: Hangi düşünce ve mesajları vermeyi amaçladığınızı belirlediğiniz, bu mesajların rekabete göre nasıl değişim göstereceğini tespit ettiğiniz ve bahsi geçen mesajları hedef kitlenizle paylaştığınızda manzaranın nasıl değişim göstereceğini ön gördüğünüz bileşendir.

  • Kanal planınız: Hikayenizi anlatmak için kullanacağınız platformları kapsayan bileşendir. Her bir kanal için kriterlerinizin, sürecinizin, hedeflerinizin ne olduğunu ve bileşik marka iletişimi kurmak için bu kanalların hepsini bir bütün olarak nasıl kullanacağınızı tespit ettiğiniz öğedir.

İyi İçerik Pazarlaması Örnekleri

Coca-Cola Journey

Marka Adı: Coca-Cola

İçerik Türü: Web Sitesi

Konu marka içerik yaratımı olduğunda, Coca-Cola oldum olası yarışın en önde seyreden isimlerinden biri olmasıyla biliniyor. Son yıllarda marka, online dergisi Coca-Cola Journey ile İçerik Pazarlaması yarışında adından daha da söz ettirmeyi başarıyor.

Coca – Cola Journey’nin başarılı İçerik Pazarlaması yaklaşımında öne çıkan bazı spesifik noktalar: Site makaleler, videolar, müzikler ve tarihsel eğlenceli bilgileri tek bir yerde toplayıp sergiliyor. İçerikler, kullanıcının neye ilgif duyduğunu ve ilgi alanına uygun bu içeriği nasıl tüketmek istediğini (başlık, tür ya da markaya göre) seçmesini mümkün kılıyor.

Popüler ve tavsiye edilen içerikler sizler için derleniyor ve böylelikle bu içeriklerin bulunması çok daha kolay oluyor. Kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikler de haber kaynaklarında beliriyor. Bu sayede, marka ve hayranları arasında çift yönlü bir iletişim kuruluyor.

Destination Kors

Marka Adı: Michael Kors

İçerik Türü: Web Sitesi

Michael Kors her ne kadar lüks markalar arasında yer alsa da diğer önemli tasarım evlerine nazaran daha cana yakın ve sıcak bir persona ortaya koymasıyla biliniyor. Markanın bahsi geçen personasına uygun bir taktikle oluşturulan Destination Kors, markanın içerik merkezi olarak karşımıza çıkıyor.

Bu mikrositenin başarılı bir şekilde işlemesini sağlayan bazı noktaları şu şekilde sıralamak mümkün: -Vahşi doğada Michael Kors kıyafetlerini giyen ünlülerin fotoğraflarından modellerle yapılan kısa röportajlara ve trendler üzerine yazılmış makalelere kadar farklı derinliğe sahip birçok içerik.

-Michael Kors tarafından yapılan uzman görüşleri, tahminler ve tavsiyeler. -Kors Cares girişimleri aracılığıyla yapılan sosyal sorumluluk aktiviteleri. -Aşırı derecede satışa yönelik bir yapı göstermeden markanın ürünlerine işaret eden içerikler.

World in Motion

Marka Adı: GE

İçerik Türü: İnteraktif Harita

GE dünya genelinde harika projelere imza atan bir marka. GE’nin geliştirdiği World in Motion adlı site, markanın tüm bu harika projelerine dair hikayeleri, interaktif ve yenilikçi bir yolla paylaşma konusunda oldukça başarılı. World in Motion’un beğenilesi birçok özelliğinden birkaçı:

-Sitenin interaktif harita navigasyon sistemi oldukça zeki tasarlanmış. -Bahsi geçen harita navigasyon sistemi sayesinde bölge bazında içerik keşfedebilmeniz mümkün. Girer girmez site bulunduğunuz bölgeyi tespit ettiğinden öncelikli olarak bu bölgeye ait hikayeleri size gösteriyor. -Site, konu başlıklarına ve formatlara göre hikayelere erişmenizi sağlayarak içerik keşfetmenin çok daha esnek ve rahat bir türünü sizlere sunmuş oluyor.

World in Motion

Marka Adı: Virgin America

İçerik Türü: Blog

Virgin America birçok kişinin favori markalarından biri. Özellikle orijinal uçuş güvenliği videosu ile insanların kalplerini kazanmayı başaran marka, şimdi de Flyer Feed blog’u ile kullanıcıların beğenisini topluyor.

Virgin America’nın ruhunu yansıtmayı başaran bu İçerik Pazarlaması merkezinin öne çıkan bazı özellikleri: -Nüktedan dilin ve alaycı esprilerin harika kullanımı, -Kullanıcıların marka ile ilişki kurmasını sağlayan eğlenceli anketler, -Markanın kullanıcılarıyla kurduğu yakın ilişkiyi daha da pekiştiren uzman tavsiyeleri, (Joe G.’ye Sorun) -Bayağılıktan uzak marka haberleri ve teklifleri, -Markanın kendisine ait olan ve insanların sosyal medyada kullanabileceği etiket (hashtag) kütüphanesi.

Think with Google

Marka Adı: Google

İçerik Türü: Web Sitesi

Bir teknoloji devi olarak, Google’ın İçerik Pazarlaması oyununa yavaş bir giriş yaptığını söylememiz mümkün. Markaya ait Think with Google sitesi bir süredir yayında olsa da, bahsi geçen sitenin pazarlamacılar için gerçek anlamda bir içerik güç merkezi haline gelmesi bir ya da iki sene öncesine dayanıyor.

Think with Google sitesinin bu denli harika olmasının bazı nedenleri: -Sitede tonlarca özgün araştırma ve olay incelemesi, anlaşılması kolay ve ilginç formatlar aracılığıyla kullanıcısıyla buluşuyor. -Sitenin harika web tasarımı sizi ortamda daha çok kalmaya ve daha çok içerik okumaya teşvik ediyor. İçeriklere hesaplayıcılar ve haritalar gibi interaktif araçlar entegre ediliyor ve bu sayede içeriklerin çok daha etkili olması sağlanıyor.

Oh My Disney

Marka Adı: Disney

İçerik Türü: Blog

Koca bir imparatorluğu içerik üzerine kurdukları düşünülürse, Disney’in İçerik Pazarlamasında başarı olması bir sürpriz değil. Markanın farklı yaş aralıkları ve ilgi alanlarına göre oluşturulmuş birkaç blog’u bulunsa da Y kuşağı kullanıcılar için oluşturulan Oh My Disney blog’u kendini diğerlerinden farklılaştırmayı başarıyor.

Blog’un bu denli başarılı olmasının birkaç sebebi: -Sitenin şakacı ve nükteci tonu, -Duygulara seslenen eğlenceli ve kolay tüketilebilen içerikleri ile Buzzfeed için uygun materyaller çıkarması, Disney filmleri ve eğlence parkları hakkında başarılı bir içerik sentezi ortaya koyması, -İzleyici ve okuyucuyu rahatsız etmeyen reklamlar ile Disney’e para kazandırabiliyor olması (Reklamlar Disney karakterleriyle bağlantılı bir şekilde veriliyor).

Whole Story

Marka Adı: Whole Foods

İçerik Türü: Blog

Whole Foods olmasaydı, Amerikalı bir marketler zincirinin harika bir İçerik Pazarlaması programı geliştireceğini kim tahmin edebilirdi ki?

Gerçi Whole Foods’dan önce gerçek marka kimliğine sahip bir marketler zincirinin varlığından bahsetmek de pek mümkün değildi (Trader Joe’s belki bir istisna olabilir). Marketler zincirinin blog’u olan Whole Story, tamamen ana hedef kitlesinin ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre şekillenmesiyle dikkat çekiyor.

Whole Story platformunun takdiri hakeden bazı noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz: -Blogun güçlü bir tavsiye motoruna (Her paylaşımın sonunda ve OneSpot aracılığıyla kenar çubuğunda) sahip olması, -Tarifler ve “Kendin Yap” talimatlarını içeren pratik paylaşımların yanında; blog’un aynı zamanda alışveriş yapan kişileri ilgilendiren çevresel mevzuatlar konusunda bilgi veren, daha kapsamlı içerikler de sunması, -Yarışmalar ve eşantiyonlar ile kullanıcının ilgisini artırması, -Email bültenine kayıt olanlara belirli ayrıcalıklar sunması.

Four Season Magazine

Marka Adı: Four Seasons Otelleri

İçerik Türü: Web Sitesi

Konaklama sektörü oldum olası müdavimlerine birçok içerik sunması ile biliniyor (Resepsiyonlarda yer alan tüm o oda içi rehberlerini ve otel lobilerinde yer alan broşür yığınlarını hatırlayın). Günümüzde ise zirvedeki otel ve konaklama markaları, otel içi içerik sunumundan kurtulup İçerik Pazarlaması programlarını çoktan dijital ortama taşımış durumda. Zirvedeki bu markalardan biri de şüphesiz Four Seasons Otelleri.

Four Seasons, geliştirdiği Four Seasons Magazine sitesi ile konaklama konusundaki İçerik Pazarlaması kaynaklarından en önemlilerinden birini teşkil ediyor. Bahsi geçen sitenin harika bir İçerik Pazarlaması örneği olmasını sağlayan birkaç özelliği: -Sitenin üst düzey, lüks kullanıcının ilgisini çekmeyi başaran grafikleri ve tasarımı, -Pratik ipuçları ve otellerin önemli özelliklerini harmanlayan başarılı içerik sentezi, -Yemek düşkünlerinden macera severlere, spa tutkunlarından iş seyahati gezginlerine kadar birçok farklı müşteri profilinin ilgi alanına seslenen içeriklerin sunumu.

The Vanishing Game

Marka Adı: Land Rover

İçerik Türü: Oyun

Land Rover sahip olduğu imaj sebebiyle son yıllarda oldukça bocaladı. Marka olarak pek de seksi bir imaj çizmediği için tüketiciler diğer otomobil markaları ile kurdukları bağı Land Rover ile bir türlü kuramıyordu.

İşte tam da bu noktada The Vanishing Game, markanın kurtarıcısı oldu. Tam bir İçerik Pazarlaması deha örneği olan bu sürükleyici ve interaktif mikrosite sayesinde Land Rover, heyecan verici bir hikaye anlatan gerçek bir multimedya öykücülüğünü aktif etti. Bu sayede, kendi araçlarını da ön plana çıkarmayı başardı.

LOWvES’IN VINE VİDEOLARI

Marka Adı: Lowes

İçerik Türü: Video

2014’ün görsel içerik dalında İçerik Pazarlaması Ödülü kazanını olan Lowes; ev tamiratı ve temizliği konularıyla nasıl başa çıkılacağını gösteren, enteresan 6 saniyelik videolarıyla müşterilerini hem eğlendiriyor hem bilgilendiriyor.

Lowes bu mini videolarını #lowesfixinsix etiketiyle (“Lowes altı saniyede tamir eder” diye çevirebiliriz) paylaşıp aynı zamanda da müşterilerini #fanfixsix (“Hayranlar altı saniyede tamir eder”) etiketini kullanarak, kendi 6 saniyelik öneri videolarını göndermeleri konusunda yüreklendiriyor.

Pineapple Dergisi

Marka Adı: Airbnb

İçerik Türü: Basılı Dergi

2015’in başlarında Airbnb, “Pineapple” adını verdiği kuşe kağıtlı bir dergi çıkardı. Bahsi geçen dergi markanın mesajlarını yansıtan güzel ve derleme fotoğrafları içeriyor. Airbnb’in bu mecrayı tercih etmesinin sebebi; pazarlama takımının, müşteri deneyiminin çoğunluğunu n offline gerçekleştiğini fark etmesiydi.

Airbnb’nin deneme pazarlaması olan Pineapple, içerdiği tüketici hikayeleri ve keskin hatlarla belirlenmiş editoryal misyonu ile 2015’in en dikkat çekici içerik pazarlama örnekleri arasında yer alıyor.

Barkpost

Marka Adı: Barkbox

İçerik Türü: e-haber bülteni

BarkBox hayvan barınaklarını desteklemek için kullandığı farklı konseptiyle dikkat çekiyor. Bir aylık üyelik satın alan müşterilerine markasıyla aynı adı taşıyan “BarkBox” adlı, içinde köpek oyuncaklarından ödül mamalarına kadar birçok ürünü barından bir kutu gönderen BarkBox, kazancının %10’unu şehir ve ülkedeki hayvan barınaklarına, askeri köpek organizasyonlarına ve köpeklere yardım eden diğer gruplara bağışlıyor.

Barkbox aynı zamanda, görsel materyalleri oldukça zengin olan BarkPost (Köpekler için Huffington Post diye de adlandırabiliriz) haber sitesi aracılığıyla köpekler hakkındaki haberleri kısa makaleler halinde köpek severlerle buluşturuyor.

Clean My Space Blogu

Marka Adı: Clean My Space

İçerik Türü: Blog

Toronto merkezli Clean My Space (Mekanımı Temizle) markası, müşteriler ve müşteri adaylarının temizlik konusunda sorabileceği tüm soruların cevaplarını blogunda cevaplıyor. Banyo temizliğinden, yatak odası ve mutfak temizliğine, tatil temizliğinden çamaşır temizliğine, temizlik konusunda aklınıza takılan her soruyu cevaplayan blogta; blog yazılarından videolara kadar birçok eğlenceli ve faydalı materyal bulunuyor.

Dos Equis Facebook Sayfası

Marka Adı: Cervezas Mexicanas

İçerik Türü: Sosyal Medya

The Dos Equis’in Facebook sayfası markanın meşhur reklam karakteri “The World’s Most Interesting Man”in (Dünyanın En İlginç Adamı) inanılmaz ve imrenilecek serüvenlerine odaklanıyor. Marka müşterilerinde yankı uyandıran içerikler yaratıyor ve kendi “erkeklik” mottolarını yollamaları konusunda takipçilerini yüreklendiriyor. 3 milyonu aşan Facebook takipçisi ile Dos Equis’in müşterilerinin kalplerini ve zihinlerini yakalamada başarılı olduğu kesin.

İş Veriminizi Artıracak
55 İçerik Pazarlaması Aracı

Marka ya da işletmenize büyük fayda getirip değer kazandırsa da içerik pazarlamasının oldukça zor bir süreç olduğunu kabul etmek gerekiyor. Neyse ki bu zor süreçte imdadımıza çeşitli araçlar yetişiyor ve bu araçlar sayesinde İçerik Pazarlaması çabalarımız daha kolay, daha verimli bir hal alıyor.

Express Writers’ın hazırladığı “55 Harika İçerik Pazarlaması Aracı” listesini sizler için derledik. Tüm içerik pazarlamacılarının kullanması gereken birbirinden faydalı araçlar sizlerle:

  • Buffer

    Buffer; Twitter ve LinkedIn gibi platformlardaki sosyal içerik paylaşımınızı programlamak ve paylaşım yapacağınız en iyi zamanı tespit etmek açısından mükemmel bir araç. Buffer sayesinde her gün onlarca sosyal medya profilini aynı anda programlamanız mümkün. Bireysel kullanımlar için “Ücretsiz” (Free) ve “Mükemmel” (Awesome) seçenekleri mevcut. “Ücretsiz” seçimde her bir sosyal medya platformu için sadece bir hesap yönetebiliyor ve aynı anda 10 adet paylaşımı önceden planlayabiliyorsunuz. “Awesome”, yani “Mükemmel” bireysel kullanımda ise; $10 gibi bir ücret ödüyor, bunun karşılığında bir sosyal platformda 10 adet farklı profili yönetebiliyor ve aynı anda 100 adet gönderiyi önceden planlayabiliyorsunuz.

    Buffer’ın bireysel kullanımlar dışında takımlar ve ajanslar için de oldukça makul teklifleri bulunuyor. Küçük işletmeler için oluşturulan “Small” seçeneğini tercih ederseniz, $50 dolar gibi bir ücret ile bir sosyal platform içinde 25 adet farklı sosyal medya hesabını yönetebiliyorsunuz. Aynı anda tam 200 adet paylaşımı önceden programlayabiliyorsunuz. Ayrıca sadece siz değil, toplamda 5 kişi bu hesapları yönetme hakkına sahip oluyor. Orta büyüklükteki takım ve ajanslar için ise “Medium” hesabı dikkat çekiyor.

    Bu teklifi tercih ettiğinizde, $100 gibi bir ücret ile 10 kişilik bir sosyal medya grubu olarak bir platform içinde tam 50 farklı sosyal medya hesabını yönetebiliyorsunuz. Aynı anda 2000 adet gönderiyi önceden planlayabiliyorsunuz. Büyük bir takım yahut ajans iseniz, $250 gibi bir ücreti olan “Large” seçeneğini tercih edebiliyor; bu seçiminiz sayesinde, takımınızdaki 25 farklı kişinin 150 farklı sosyal medya profilini yönetebilmesini ve aynı anda 2000 adet gönderiyi önceden planlayabilmesini sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca, Buffer topluluğunun her Çarşamba gerçekleştirdiği #bufferchat adlı oldukça sıcak twitter sohbeti aktivitesine de katılabiliyor ve bu sayede topluluğu daha yakından tanıyabiliyorsunuz.

  • Canva

    Beynimizin görsel bilgileri metinsel bilgilerden 60,000 kat daha hızlı bir şekilde işlediği bilinen bir gerçek. Peki, o halde neden okuyucularınıza bakmaktan hoşlanacakları bir şeyler vermeyesiniz ki? Birçok pazarlamacı gibi görsel imajlar yaratmak konusunda bilgisiz olabilirsiniz. Fakat endişelenmeyin; Canva bu sorunu çözmek için hizmetinizde!

    Bahsi geçen platform, bir tasarım gurusu olmaktan çok uzak olsanız da; dikkat çekici kapak görselleri, el ilanları, öne çıkan görseller ve Facebook profil görselleri yaratmanızı sağlıyor. Ayrıca platformun hizmetinize sunduğu mükemmel “Tasarım Okulu”, görsel oluşturma konusunda harika kaynaklara ulaşmanızı da mümkün kılıyor.

  • IFTTT

    Açılımı “If This, Then That”, yani “Eğer Böyleyse, Sonra Şöyle” olan IFTTT; etkinliklerinizi hızlı bir şekilde planlamanızı sağlayan, hatırlatmalar yapan, maillerinizi düzenleyen, buluttaki dosyalarınızı senkronize eden ve çalışmaya ayırdığınız saatlerin takibini yapan bir otomasyon aracı. Araç ayrıca; Facebook, Twitter, Instagram, Dropbox gibi uygulamalarınızı da entegre etmenizi sağlayarak daha aerodinamik bir pazarlama deneyimi yaşamınızı sağlıyor. En iyi otomatikleştirilmiş İçerik Pazarlaması araçlarından olan IFTTT’yi kullanırken dikkatli olmakta fayda bulunuyor. Çünkü bir gün içinde çok fazla otomasyon kullanmak, kullanıcılarınız tarafından “spam yapan bir marka” olarak algılanmanıza neden olabiliyor.

  • Sprout Social

    Sprout Spocial zamanla yarışan, meşgul içerik pazarlamacılar için geliştirilen, öğrenilmesi ve kullanılması kolay bir yazılım olarak dikkat çekiyor. Sosyal medya profil analizi araçlarından olan Sprout Social, kolay ara yüzü ve verdiği detaylı bilgiler ile hayatınızı oldukça kolaylaştırıyor. Ayrıca platformun Twitter’da sunduğu #SproutChat adlı sohbetleri de Sprout Social topluluğuyla daha iyi kaynaşmanızı ve platformdan maksimum verimi almanızı sağlaması açısından önem taşıyor.

  • Bitly

    Bitly, Twitter gibi karakter sınırlaması olan sosyal medya sitelerinde kullanmak üzere linklerinizi kısaltan ya da infografiklerinizde URL’lerinizi alıntı olarak kullanmanızı sağlayan kullanışlı URL kısaltıcılarından biri olarak öne çıkıyor.

  • Google Web Designer

    Kullanımı oldukça kolay bir banner yapma aracı olan Google Web Designer, istediğiniz her cihaz için banner oluşturmanıza yarıyor.

  • Instagram Ads (Instagram Reklamları)

    Instagram hesabınız olmasa da Instagram reklamlarını lehinize kullanmanız mümkün. Yeni müşteri adaylarının dikkatini çekmek ve sitenize doğrudan trafik kazandırmak için uygun olan bu reklamlar, İçerik Pazarlaması sürecinize büyük katkı sağlayabilmekte. Şayet Instagram’da değilseniz, bu sene bir hesap açmayı düşünebilirsiniz çünkü sosyal ağlarda büyüme açısından Instagram’ın etkisi kim ne derse desin oldukça büyük.

  • Google AdWords

    Google’ın arama motoru reklam platformu olan ve anahtar kelime araştırmasında zirve olarak nitelendirilen Google AdWords; pazarlama kampanyalarında hedeflenecek anahtar kelimelerin tespiti konusunda içerik pazarlamacılarına yıllardır oldukça yardımcı oluyor. Pazarlamacılar bu platform sayesinde, seçtikleri kelimeler için reklamlarının “ücretli” ve “sponsorlu” sonuçlarda görünmesini sağlayacak şekilde teklif verebiliyorlar. Google AdWords; yerel tekliflerin ölçümünü yapmak, anahtar kelimeleri dinamik bir şekilde kullanmak, dönüştürülmüş tıklamaların takibini yapmak ve farklı aygıtlar için ayrı hedefler koymak için kullanılabiliyor.

  • SEMrush

    SEMrush, rakiplerinin hangi anahtar kelimeleri kullandığını pazarlamacılara gösteren oldukça işe yarar bir araç. Bunun yanında platform; yükselişte olan içerikleri tespit etmenizi, sektörün etkin isimlerini bulmanızı ve başlık araştırması yapmanızı da sağlıyor. SEMrush ayrıca, harika bir topluluğa sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Topluluğun her Çarşamba, Merkezi Standart Zaman (CST) dilimine göre sabah saat 10’da gerçekleşen ve oldukça popüler hale gelen #SEMrushchat adlı sohbetlerine katılabilir, SEMrush ailesini daha yakından tanıyabilirsiniz.

  • Salesforce

    CRM, yani müşteri ilişkileri yönetimi çözümleri sunan bir platform olan Salesforce; şirketlerin aday müşteri yönetimi ve müşteri dönüşümü gibi iş süreçlerini otomatik hale getiriyor. Salesforce ayrıca, şirketlerin projelerini yönetmesine ve mail kutuları ile takvimleri arasında senkronizasyon sağlamasına da yardımcı oluyor.

  • Skitch

    Resimlerinize eklediğiniz şekiller, çizimler ve işaretler aracılığıyla sosyal medya statüleriniz ve gönderilerinizin mühim noktalarını öne çıkarmanıza yarayan (adresler, telefonlar vb.) Skitch, Evernote ile entegrasyon sağlayan bir uygulama olması ile de dikkat çekiyor.

  • Sidekick

    Pazarlamacıların HubSpot’u olarak nitelendirebileceğimiz Sidekick; kimlerin, yolladığınız mailleri ne zaman açtığını görmenizi sağlayan bir araç olup içerik pazarlamacıların maillerin takibini yapmasını kolaylaştırıyor.

  • AngelList

    AngelList pazarlamacıların birçok farklı proje için para yatırmasını ya da projelerden gelir etmesini sağlayan bir Silikon Vadisi yatırım platformu. Projeniz için yatırım bulmanız ve diğer online şirketlerle bağ kurmanız açısından şahane bir araç olan AngelList, dünyadaki startup’lar (ilk evrelerinde olan) için ayrılmış en geniş sermaye havuzunu sizlere sunuyor.

  • Time Doctor

    Türkçe anlamı “Zaman Doktoru” olan uygulama; bir takımın çalışmaya ayırdığı süreyi takip eden, bu süreyi yönetmeye yarayan ve içerik pazarlamacıların takım performansını ölçmesini sağlayan oldukça kullanışlı bir araç.

  • Trello

    Düzenli çalışmayı seven pazarlamacıların hayalleri Trello ile gerçek oluyor! Trello bir projeyle alakalı tüm Excel dosyalarınızı, post-it notlarınızı, maillerinizi ve evraklarınızı görsel olarak organize etmenizi sağlayan, oldukça işinize yarayabilecek bir uygulama.

  • Google PageSpeed Insights

    İnternet web sitenizin içeriklerini analiz ederek sitenizin hızını tespit eden ve nasıl daha hızlı hale gelebileceğini öneriler şeklinde sunan Google PageSpeed Insights, sayfanızı optimize etmek ve sektörünüzün rekabet ortamında ayakta kalabilmeniz için harika bir alternatif sunuyor.

  • Google Mobile-Friendly Test (Google Mobil Uyumluluk Testi)

    Kapsamlı mobil verimlilik testini geçtiğiniz anda, organik arama sonuçlarınızın altında “Mobil Uyumluluk” etiketine sahip olmanızı sağlayan bu test; hem kolay uygulanabilir olması, hem ücretsiz olması hem de daha fazla organik arama sonucu elde etmenize yardımcı olmasıyla öne çıkıyor.

  • Uberflip

    İçerik pazarlamacıları için özel olarak tasarlanan yenilikçi bir yazılım olan Uberflip; sitenizi görüntüleyen kişiye özel, farklı içerikler gösteriyor. Bahsi geçen platform bu sayede, özgün kitleleri belirleme ve bu kitlelere değer taşıyan materyaller sunma konusunda işinizi oldukça kolaylaştırıyor.

  • Yoast SEO

    Ücretsiz bir WordPress eklentisi olan Yoast SEO, blogları anahtar kelime açısından değerlendirmeye ve bir gönderinin organik SERP’ler açısından gösterdiği performansın ön izlemesini gerçekleştirmeye yarıyor.

  • Publicize for WordPress

    WordPress Publicize, blog ve sitenizdeki gönderilerin sosyal medya paylaşımını yaparken zamandan kazanmanızı sağlayan ve bir gönderi paylaştığınızda bu içeriğin seçtiğiniz sosyal medya platformlarında otomatik olarak paylaşılmasını mümkün kılan bir eklenti.

  • Instapage

    Açılış sayfası yaratmakta zorlanıyorsanız, bu araç tam da size göre! Kolay şablonlar barındıran bu araç, açılış sayfası oluşturma sürecini adeta bir çocuk oyuncağı haline getiriyor.

  • Crazy Egg

    Crazy Egg, kullanıcıların web sitenizde gezinirken nelere tıkladığını, nelerle etkileşim haline geçtiğini görmenizi sağlayan mükemmel bir platform. Crazy Egg ayrıca, insanların neden sitenizi terk ettiğini ve eylem çağrılarınıza nasıl cevap verdiklerini anlamanızı sağlaması açısından da önemli bir platform olarak öne çıkıyor.

  • Unbounce

    Sayfalarının performansını geliştirmek isteyenler için şahane bir çözüm olan Unbounce, açılış sayfaları için split testing (sitenizde yaptığınız ufak değişikliklereziyaretçilerinizin nasıl tepki verdiğini ölçen bir test) yapmanızı sağlıyor.

  • Picreel

    Sitenizi her ziyaret eden kişiyi satışa yöneltemeyebilirsiniz fakat var olan ziyaretçileri müşteriye dönüştürmek için elinizden geleni yapmak oldukça önemli. Picreel; ziyaretçiniz tam siteden çıkacakken ya da sitenizde belli bir süre geçirdikten sonra pop-up teklifler yapıyor ve onlara pop-up anketler sunuyor. Bu sayede; ziyaretçinizin sitede daha fazla kalmasını, sitenizden alışveriş yapmasını ya da en azından mail adresini bırakmasını sağlıyor.

  • W3 Total Cache

    Bir WordPress eklentisi olan W3 Total Cache; sayfanızın mümkün olan en hızlı şekilde yüklenmesine yardımcı oluyor, kullanıcı deneyimini daha iyi hale getiriyor ve daha aerodinamik bir web sitesine sahip olmanızı mümkün kılıyor.

  • MailChimp

    MailChimp, email kampanyalarınızı yönetmeniz ve otomatik hale getirmenizi sağlayan harika bir araç. Platform sayesinde; email şablonları oluşturabilir, kullanıcı etkileşimini ölçebilir ve mail tanıtımlarınızı önceden planlayabilirsiniz.

  • AgoraPulse

    AgoraPulse; Facebook gibi platformlarda oldukça işinize yarayabilecek, anlaşılması ve kullanılması fazlasıyla kolay bir sosyal medya yönetim aracı. AgorePulse sayesinde, sosyal ağlarda tanıtımınızı ve bu tanıtımların raporlamasını çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

  • Infusionsoft

    Küçük işletmelerin gereksinimlerini karşılamak için tasarlanan bir CRM hizmeti olan Infusionsoft; müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama, aday müşteri yaratımı, satış süreçlerini ve tüm otomasyon biçimlerini düzenlemenize yardımcı oluyor.

  • Postcardly

    Postcardly, tanıtım stratejisinin bir parçası olarak hala doğrudan posta pazarlamasını kullanan pazarlamacılar için harika bir alternatif sunuyor! Bu yenilikçi platform sayesinde, seçtiğiniz bir görseli yükleyip bu görselin kartpostal şeklinde çıktısını alabiliyorsunuz. Adres listenizdeki maillere toplu posta gönderme özelliğiyle araç; tatil, özel gün kutlamaları ve yeni promosyonlarınızın tanıtımı açısından da oldukça fayda sağlıyor.

  • Paper.li

    Tüm sosyal medya çalışmalarınız arasında bir köprü kurmak mı istiyorsunuz? O halde Paper.li tam da ihtiyacınız olan araç! Site bazlı akış yaratmanızı ve bu akışı otomatik olarak bir haber bülteni haline getirmenizi sağlayan platform, ayrıca Twitter’ınızla entegre olarak müşterilerinize otomatik güncellemeler yollamanıza ve bu sayede daha çok potansiyel müşteri çekmenize yardımcı oluyor.

  • YouTube Live Stream (Youtube Canlı Yayın)

    Canlı yayınlar günümüzde oldukça büyük önem taşıyor ve canlı yayın yapabilen, canlı yayınlarla markasını besleyen şirketler müşterileriyle çok daha verimli bir şekilde etkileşim sağlayabiliyor. Tüm bunları yapmanıza olanak sağlayan YouTube Live Stream, içeriğinizi bir üst seviyeye taşımanıza yardımcı olması açısından kullanmanız gereken araçlardan biri olarak dikkat çekiyor.

  • Wordtracker

    Oldukça faydalı bir anahtar kelime araştırma aracı olan Wordtracker, dakikalar içinde en çok kullanılan anahtar kelimeleri bulmanızı sağlıyor.

  • BuzzSumo

    Express Writers’ın kullanmaktan en keyif aldığı araç olan BuzzSumo; sektörünüzde en çok paylaşılan ve görüntülenen içerikleri tespit etmenize yarıyor. Bu sayede araç; neyin popüler olduğunu, neyin popüler olmadığını görmenize yardımcı oluyor.

  • Google Trends

    Google Trends, diğer pazarlamacıların neler hakkında konuştuklarını ve insanların Google’da neleri arattığını keşfetmenizi sağlıyor.

  • iPhone SPUN

    Yalnızca iPhone kullananların yararlanabileceği eşsiz bir uygulama olan SPUN, içerikleri derlemeye ve pazarlamacıların sevdikleri içeriklere ulaşmasını sağlıyor. Bu özellikleriyle uygulama, fikir yaratma sürecini oldukça olumlu etkiliyor.

  • Scoop.it

    İçerik derleme servisi olan Scoop.it; takipçileriniz arasında görünürlük kazanmanıza yardımcı olacak içerikleri yayınlamanıza, popüler içerikleri keşfetmenize ve bu içerikleri bir araya getirmenize yarıyor.

  • Moz Toolbar

    İçerik pazarlamacıları açısından linking, yani bağlama oldukça önemli bir strateji. Ne yazık ki pek çok site, düşük kalite gösterdiğinden ve yetki açısından zayıf olduğundan, bu sitelere link vermek kendi sitenizin itibarına zarar verebiliyor. Moz Toolbar işte tam da bu sorunu ortadan kaldırmak için imdadınıza yetişiyor! Chrome ve Firefox’a yüklemek üzere tasarlanan bu araç çubuğu; siteden siteye geçiş yaparken önemli SEO ölçülerini görmenizi, özel aramalar yapmanızı, yetki doğrulaması yapmanızı, sosyal metrikleri görüntülemenizi sağlıyor. Tüm bu özellikleri açısından Moz Toolbar, sorumluluk sahibi tüm içerik pazarlamacıların kullanması gereken araçların başında geliyor.

  • Commun.it

    Bir Twitter yönetim paneli olan Commun.it, gereksiz durum güncelleme yığınlarını ortadan kaldırarak Twitter’daki en önemli içeriklere ve sosyal topluluğunuzdaki en etki sahibi kişilere ulaşmanızı sağlıyor. Bu sayede de zamandan kazanmanıza ve gereksiz bilgi kirliliğinden korunmanıza yardımcı oluyor.

  • Hootsuite

    Hootsuite, düzinelerce farklı sosyal medya hesabını yönetmek durumunda olan içerik pazarlamacılar için harika bir araç! Sosyal medya yönetimi konusunda ihtiyacınız olan tüm hizmetleri bir arada sunan platform, özellikle 15 – 20 farklı hesabı birden yöneten şirketler için öneriliyor. Bir bilgisayardan tüm hesaplarınızı güncellemek ve hesaplarınızda paylaşacağınız tüm içerikleri önceden planlamak mümkün. Ayrıca Hootsuite’in harika topluluğuna Twitter’dan ulaşabilir ve Doğu Standart Zamanı’na (EST) göre; her Perşembe, saat 15.00’de gerçekleşen #HootChat’lerine katılabilirsiniz.

  • Slideshare

    Önemi yadsınan bir İçerik Pazarlaması aracı olan Slideshare; dikkatleri sitenize çekmenizi sağlayacak içerikleri yaratmanızı, görsel açıdan ve bilgi açısından kaliteli slide showları sayesinde markanızın görünürlüğünü artırmanızı sağlıyor. Her ne kadar bazen es geçilse de bu platformun yeni müşteri yaratma konusundaki gücünü hafife almamak gerekiyor.

  • Facebook Promoted Posts (Facebook Sponsorlu Gönderiler)

    İçeriğinizi daha görünür hale getirmek ve Facebook haber kaynağınızdan daha çok faydalanmak için harika bir yol olan Facebook sponsorlu gönderileri, yeni müşterilere ve yeni marka temsilcilerine ulaşmak için kullanabilirsiniz.

  • Inbound Writer

    İlginizi çeken konu başlıklarını takip etmenize ve okuyucularınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olan Inbound Writer, kullanımı oldukça basit olan bir içerik optimizasyonu platformu. Araç ayrıca, okuyucularınızın ne tür içerikleri sevdiğini tespit ederek içeriklerinizi hedef kitlenize daha sağlıklı bir şekilde ulaştırmanızı da sağlıyor.

  • Followgen

    Followgen; şirketlerin sosyal medyadaki ideal kitlelerini belirlemelerine yardımcı olan, oldukça faydalı bir hedefleme aracı. İçeriğinizin doğru müşteriye ulaşmasını sağlayan Followgen, sosyal medya reklamlarınız ve hedef kitleme belirleme sürecinizi birleştirmeye yarayarak zamandan kazanmanızı mümkün kılıyor

  • Bundlr

    Bundlr; fotoğraflar, tweetler, videolar ve makaleler içeren tema sayfaları oluşturmanızı sağlayarak daha kapsamlı bir içerik stratejisi yaratmanıza yardımcı oluyor. Pinterest’in “Pin it” tuşu gibi, Bundlr’ın da “Bundle This” eklentisi bulunuyor. Bu eklenti; internet tarayıcınızdan ilgi çekici içerikler çekmenize, derlediğiniz içerikleri kaydetmenize ya da sosyal ağlarda paylaşmanıza yarıyor.

  • Trello

    Trello pazarlamacıların mecraları ve fikirleri dijital kartlar üzerinde organize etmesini sağlayan ücretsiz bir araç. Trello sayesinde, fikirlerin akışını sağlamak ve İçerik Pazarlaması takımınızın diğer üyeleriyle verimli bir şekilde iş birliği yapmak oldukça kolay.

  • Evernote

    Şayet hala Evernote kullanmıyorsanız, örgütsel başarının zirvesini henüz tatmadınız demektir. Çok amaçlı bir örgütsel platform olan Evernote; her türlü konuda not tutmanızı, projenizle ilgili önemli detayların ekran görüntüsünü almanızı, editoryal takviminizi düzenlemenizi, tüm içerik fikirlerinizi bir yerde toplamanızı ve çok daha fazlasını sağlaması açısından her profesyonel pazarlamacının muhakkak kullanması gereken bir araç.

  • Wunderlist

    Bireysel ya da profesyonel “yapılacaklar listelerinizi” oluşturmanızı sağlayan (ister market alışverişi olsun, ister çoklu projeleriniz olsun) güçlü bir liste platformu olan Wunderlist sayesinde, içerik stratejiniz ve editoryal takviminize katkı sağlayacak güçlü listeler oluşturabilirsiniz.

  • MindNote

    Beyin fırtınası seanslarınızı düzenleyip belirli bir programa sokan Mindnote, içerik stratejinizde neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görmenizi sağlayan önemli bir araç.

  • Meme Generator

    Memes, yani Türkçe adıyla Caps’leri artık bilmeyen yok. Her durumda, her olayda karşımıza çıkan birbirinden yaratıcı ve eğlenceli meme’ler, içerik pazarlamanızı çeşitlendirmenize yarayacak en iyi yöntemlerden biri. Harika görseller oluşturmanızı sağlayan Meme Generator sayesinde, internette en çok konuşulan ve paylaşılan meme’leri yaratmanız artık mümkün.

  • Authority Metrics

    Yenilikçi bir anahtar kelime aracı olan Authority Metrics, anahtar kelime araştırma sürecini kolaylaştırıyor ve nişiniz için en uygun anahtar kelimeleri belirlemenizi sağlıyor. Authority Metrics ayrıca, size otomatik anahtar kelime rekabet analizleri ve anahtar kelime tespitini kolaylaştıran gelişmiş filtre setleri sunmasıyla da öne çıkıyor.

  • ContentMarketer.io

    ContentMarketer.io, sektör liderleriyle ve sektörde etkin isimlerle email ve Twitter aracılığıyla iletişim kurmanızı sağlayan bir araç. En son blog içeriğinizi taramanız ya da CSV yüklemeniz durumunda Content Marketer blog gönderinizde ismi geçen kişilerin maillerini, Twitter adresini, iletişim formlarını sizin için listeliyor. Google Uygulamaları, Gmail ve Twitter ile entegrasyonu bulunan araç, aynı zamanda bünyesinde barındırdığı hazır ve etkili şablonlar sayesinde de bu kişilerle anında iletişim kurmanızı sağlıyor.

  • Tweetdeck

    Birçok Twitter hesabını aynı anda yönetmek durumunda iseniz Tweetdeck tam da aradığınız araç! Tweetdeck; çıkış yapmadan birçok hesabı aynı anda idare etmenizi, görüntülemenizi, hatta atacağınız tweet’leri önceden planlamanızı sağlıyor. Twitter’ı sıklıkla kullananlardansınız, bu uygulamayı kesinlikle edinmelisiniz!

  • Trapit

    Trapit uzmanlık alanınız, ilgi alanlarınız ve meraklarınızı baz alan, kişiye özel içerik akışı yaratan bir uygulama. iPad için tasarlanan Trapit; ilham vermesi, farklı fikirleri tanıtması ve sektörünüzle ilgili araştırmaları size sunması açısından oldukça önemli bir kaynak.

  • Narrow

    Yenilikçi etiketler, anahtar kelimeler ve yer bildirimleri kullanarak Twitter hedef kitlenizi şekillendirmenize yardımcı oluyor. Araç, hedef kitlenizi daraltıp asıl kitlenizi belirlemenize yardımcı olurken, güçlü müşteri bağı kurma sürecini de kolaylaştırıyor. Narrow ayrıca; 10 adet, farklı Twitter hesabını yönetmenizi mümkün kılarak bu hesaplara dair, oldukça işinize yarayan analizler sunuyor.

  • Pocket: Pocket (Türkçe adıyla “Cep”);

    Makaleleri, kaynakları ve videoları kaydetmenizi ve daha sonra tekrar görüntülemenizi sağlıyor. Tüm sosyal medya platformlarındaki ve uygulamalarındaki içeriklerinizi düzenlemeniz açısından ideal olan uygulama, ayrıca daha iyi içerikler yaratmanız ve bu içerikleri organize etmeniz açısından da size yardım ediyor.

Başlamaya Hazır Mısın?

Profesyonel içerik ihtiyaçlarınıza yönelik online
ve pratik çözümlerle işinizi büyütün.

İÇERİK TALEBİ OLUŞTUR

Biz Sizi Arayalım!

İletişim bilgilerinizi bu form ile bize ulaştırın, uygun zamanınızı mail ile öğrenerek sizi arayalım.

Teşekkürler!

Form başarıyla gönderildi.

Hata!

Form gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.

Bültenimize Abone Olun

2500’den Fazla Kişinin Katıldığı Bültenimizle Her Perşembe İçerik Pazarlaması İpuçları, Uygulamaları ve Örneklerine Ulaşın!